Početna strana > Hronika > Hasan Rohani: Evropski vojnici raspoređeni na Bliskom Istoku mogu biti u opasnosti nakon pokretanja mehanizma rešavanja spora predviđenog nuklearnim sporazumom iz 2015.
Hronika

Hasan Rohani: Evropski vojnici raspoređeni na Bliskom Istoku mogu biti u opasnosti nakon pokretanja mehanizma rešavanja spora predviđenog nuklearnim sporazumom iz 2015.

PDF Štampa El. pošta
sreda, 15. januar 2020.

 Iranski predsednik Hasan Rohani upozorio je da evropski vojnici raspoređeni na Bliskom Istoku "mogu biti u opasnosti" nakon pokretanja mehanizma rešavanja spora predviđenog nuklearnim sporazumom iz 2015. godine.

Tri evropske zemlje koje su potpisale međunarodni sporazum o nuklearnom programu Irana - Francuska, Velika Britanija i Nemačka, pokrenule su mehanizam reševanja spora predviđen dogovorom, kako bi primorale Teheran da se vrati poštovanju svojih obaveza.

To je prvi put da je Rohani pretio Evropi nakon eskalacije tenzija između Irana i SAD.

Prvi problemi u vezi sa poštovanjem sporazuma od strane Teherana nastali su kada su se SAD pod Trampovom administracijom povukle iz nuklearnog sporazuma u maju 2018. godine i vratile sankcije Iranu.

(Beta-AP)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner